Αγγλικά

Στεγανωτικές μεμβράνες

ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Η εταιρία μας προμηθεύει και, προαιρετικά, εγκαθιστά μεμβράνες υψηλών προδιαγραφών, ποικίλου πάχους και αντοχής, κατασκευασμένες από πολυπροπυλένιο (PP), πολυαιθυλένιο (HDPE, LDPE), PVC και πολυολεφίνη (ΤΡΟ) για τη στεγανοποίηση επιφανειών σε έργα:

  • Αποστράγγισης σηράγγων και γεφυρών
  • Κατασκευής ΧΥΤΑ και λιμνοδεξαμενών
  • Κατασκευής λιμνών σε πάρκα και έργα ανάπλασης τοπίου
  • Υπόγειων κατασκευών.

Πιό αναλυτικά :

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ HDPE

Είναι μεμβράνη κατασκευασμένη από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE). Έχει μεγάλη αντίσταση σε χημικές προσβολές καθώς και μεγάλη μηχανική αντοχή.

Οι μεμβράνες υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλενίου (HDPE) χρησιμοποιούνται σε μεγάλες επιφάνειες, όπως για στεγανώσεις Χ.Υ.Τ.Α, Χ.Α.Δ.Α., λιμνοδεξαμενών, μεγάλες δεξαμενές από σκυρόδεμα, βιολογικούς καθαρισμούς και σε μεγάλες υπόγειες κατασκευές.

ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ HDPE

 

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ LDPE

Οι μεμβράνες χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλενίου (LDPE) είναι πιό εύκαμπτες και χρησιμοποιούνται σε στεγανώσεις σηράγγων και υπόγειων κατασκευών.

 

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ PVC

Οι μεμβράνες PVC κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής τους, οπότε και απευθύνονται σε διαφορετικές εφαρμογές, π.χ. :

  1. Μεμβράνες χωρίς οπλισμό, κατάλληλες για υπόγειες κατασκευές, σήραγγες κ.λπ.
  2. Μεμβράνες με οπλισμό, κατάλληλες για στεγανοποίηση δωμάτων, στεγών κ.λπ.

 

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ TPO

 

Οι μεμβράνες πολυολεφίνης (TPO) είναι κατασκευασμένες απο ειδικές πολυολεφίνες και χρησιμοποιούνται στις ίδιες εφαρμογές με τις μεμβράνες PVC, είναι όμως πιό φιλικές προς το περιβάλλον γιατί δεν περιέχουν πλαστικοποιητές και ως εκ τούτου είναι πιό ανθεκτικές στη γήρανση και πιό φιλικές προς το περιβάλλον.

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ EPDM

 

Οι μεμβράνες EPDM είναι κατασκευασμένες από κουτσούκ, είναι χωρίς πλαστικοποιητές και πολύ εύκαμπτες και ανθεκτικές. Χρησιμοποιούνται σε όλες τις προαναφερθείσες εφαρμογές των άλλων μεμβρανών. Δεν θερμοκολλούνται, όπως οι άλλες μεμβράνες, αλλά συγκολλούνται με χρήση ειδικών αυτοκόλλητων ταινιών ή ειδική κόλλα.

 

ΜΠΕΝΤΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

 

Οι μπεντονιτικές μεμβράνες είναι ένα σύνθετο υλικό, το βασικό στοιχείο των οποίων είναι το ορυκτό υλικό μπεντονίτης. Είναι κατασκευασμένες από δύο στρώσεις γεωυφάσματος, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει στρώση ορυκτού μπεντονίτη. Ο μπεντονίτης έχει την ιδιότητα να διογκώνεται υπό την παρουσία ύδατος, και έτσι χρησιμοποιείται για τη στεγάνωση υπόγειων κατασκευών, Χ.Υ.Τ.Α., Χ.Α.Δ.Α. κ.λπ., ως αντικατάσταση του φυσικού αργιλικού φραγμού.

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ & ΔΩΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΚΛΙΣΗ

Είναι πολυακρυλικές μεμβράνες για στέγες, εξωτερικούς τοίχους, φράγματα υδρατμών και θερμομονωμένες προστατευτικές καλύψεις για το σκυρόδεμα. Οι μεμβράνες αυτές στις στέγες και τους  εξωτερικούς τοίχους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το δέρμα μας: αναπνέουν, προστατεύουν και ενεργούν ως ρυθμιστές θερμοκρασίας. Έτσι, η υγρασία της κατασκευής μπορεί να εξατμιστεί από την εσωτερική προς στη εξωτερική πλευρά υπό μορφή υδρατμού, αλλά όμως, δεν μπορεί να μπει από τη εξωτερική πλευρά της μεμβράνης στην εσωτερική. Χάρη στις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και την υψηλή τεχνολογία επάλειψης, οι μεμβράνες αυτές προσφέρουν μια ασυναγώνιστη απόδοση.

 

ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Οι ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα) ταξινομούνται ανάλογα με την υφή της άνω και κάτω επιφάνειάς τους (χαλαζιακή άμμος, φύλλο πολυαιθυλενίου, ορυκτή ψηφίδα ή αλουμίνιο), από τα υλικά κατασκευής τους (οξειδωμένη άσφαλτος ή τροποποιημένη άσφαλτος SBS και ΑΡΡ) και από τον οπλισμό τους (υαλοίνες, πολυεστερικό ύφασμα, φύλλο αλουμινίου κ.λπ.).

  1. Οξειδωμένη άσφαλτος : ο παραδοσιακός τύπος μαστίχας και ο λιγότερο απαιτητικός.
  2. Πολυμερής τροποποιημένη άσφαλτος : ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ της οξειδωμένης ασφάλτου και της SBS τροποποιημένης ασφάλτου. Παρέχει μερικά από τα πλεονεκτήματα του SBS σε μια χαμηλότερη τιμή.
  3. Τροποποιημένη άσφαλτος SBS : ενσωματώνοντας ένα SBS (στυρένιο - βουταδιένιο - στυρένιο) ελαστομερές στη μαστίχα, βελτιώνουμε αισθητά τις θερμικές ιδιότητες και την διάρκεια ζωής: ελαστικότητα, αντίσταση στις ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες (- 20 º C) και στη γήρανση.
  4. Τροποποιημένη άσφαλτος ΑΡΡ : προσφέρει πλαστικότητα και ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι ασφαλτικές μεμβράνες κατασκευάζονται με τέσσερα είδη της άνω και κάτω επιφάνειάς τους, τα οποία μπορούν και να συνδυαστούν, σύμφωνα με την τελική χρήση τους : α) Φύλλο πολυαιθυλενίου, β) Χαλαζιακή άμμο, γ) Ορυκτή ψηφίδα σε διάφορα χρώματα: μαύρη, ανοικτό γκρι,πράσινη, κόκκινη και λευκή και τέλος δ) Αλουμίνιο : φύλλου αλουμινίου για προστασία από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Υπάρχουν επίσης και αυτοκόλλητες μεμβράνες, διευκολύνοντας έτσι την εγκατάστασή τους.

Web Design & Development by